Десет души са ранени при срещу Киев.  Местните власти съобщиха за

...
Десет души са ранени при срещу Киев. 
Местните власти съобщиха за
Коментари Харесай

10 души са ранени при ракетните удари по Киев снощи |

Десет души са ранени при против Киев. 

Местните управляващи оповестиха за нанесени провали на 25-етажен жилищен блок в централния Шевченкивский регион. Според украинския президент Володимир Зеленски изстреляните по столицата ракети са били 5. Една от тях е поразила долните етажи на 25-етажна жилищна постройка. 

Взривовете отекнаха, до момента в който приключваше визитата в Киев на генералния секретар на Организация на обединените нации. Антониу Гутериш е шокиран, само че е в сигурност, заяви самият той, осведоми бТВ. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да попречи на войната в Украйна или да я приключи, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на конференция в Киев, съобщи Франс прес. 

" Съветът за сигурност не съумя да направи това, което беше в негова власт, с цел да попречи и да постави завършек на тази война ", съобщи ГутеришТова е " мотив за огромно отчаяние, неодобрение и яд ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации. 

Гутериш добави, че е разискал с украинския държавен глава методите за реализиране на прогрес в евакуацията на хора от завода " Азовстал " в Мариупол. На общата конференция с Гутериш Зеленски пък съобщи, че Киев е подготвен на неотложни договаряния за евакуацията на хората от територията на " Азовстал ", прецизира Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели също така, че Украйна няма да признае референдум на територии, които не са следени от Киев.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба дефинира този обстрел като непоносим безчовечен акт, съобщи Франс прес. " Чрез този непоносим акт на безчовечие Русия демонстрира още един път своето отношение към Украйна, Европа и света ", съобщи в Туитър Кулеба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР